02/Mar/2020 00:51:00 / TeshaDesign / komentara: 9

Da li ste razmišljali o tome šta je usamljenost? Možda vas ovaj citat Murakamija podseti na takve trenutke:

- Slična je osećaju kada u kišnoj noći stojiš pored velike obale i gledaš kako se moćni talas spaja s morem.

Da li je vaš posao nevidljiv, odnosno da li mu nedostaje više popularnosti?

Ili, da li želite da budete primećeni, da imate reklamu vidljivu milionima svaki dan?

Jednostavno je – treba vam sajt. Da li je to dovoljno? Ne, na žalost nije. Nije reč o dodatnim ulaganjima -  pružite dodatni izvor informacija na sajtu kroz pisanje blogova na određene teme. Sve ćemo vam kroz ovaj tekst objasniti: zašto je blog dobar za sajt, da li je svaka tema odgovarajuća, kako da ga pišete … budite uz nas do kraja i bićete snažniji u svom nastupu na Internetu.


Zašto je bitno da se sajt bolje pozicionira prilikom pretraga na internetu?


Statistika kaže da se 2/3 ukupnih poseta sajtova odnose na one koji su vidljivi na prvoj strani pretrage, a da se 60% svih poseta odnosi na prva tri rangirana sajta. Jasno je da je SEO optimizacija sajta možda jedini način da vas zapaze. I to je samo zanimljiva statistika za 2019 godinu. Predviđanja kažu da će taj odnos samo rasti tokom 2020 godine.


Da li svakom sajtu treba blog?


Da! Nekom više nekom manje, ali se svaka internet prezentacija može dodatno unaprediti.

Mislimo da ne postoji onaj oglašivač kome je sasvim dovoljan broj pregleda koji ima i da ne priželjkuje još bolje rangiranje na stranici ponuđenih rezultata. Zato blog imaju i one kompanije čije se internet adrese napamet znaju i prve proveravaju pri pretrazi.

Aktivni sajtovi menjaju informacije svakodnevno, a ako imaju internet prodavnicu onda i češće. Zato i beleže veliku posećenost.

Kada nema novih informacija, sajt biva sve ređe vidljiv u moru onih koji nude istu ponudu, manje je poseta, manji prinos od sajta i tako u krug. Postoji rešenje da statični web sajtovi ne moraju pasti u zaborav. Rešenje je upravo kroz postavljanje blogova.


Internet je mesto najbrže razmene informacija. Izdvojiti se je ključ opstanka!


Kreiranjem bloga stvaraju se uslovi da neprimetni postanu vidljivi, a uspešni još uspešniji. Pružanjem informacija od značaja učinićete da vam se posetioci sajta često vrate, a mnogi novi vas zapaze i ujedno se upoznaju sa onim što prezentujete.


Kako blog čini sajt boljim?
 

  • Kroz kvalitetan tekst dajete bitne informacije, a skoro 50% svih posetilaca koji kupuju najpre pogledaju od 3 do 5 sličnih ponuda drugih sajtova. Od toga preko 60%  kupovina zaključuju oni koji imaju optimizovovan blog na sajtu.
  • Tekst možete obogatiti linkovima ka stranicama svog sajta koje priču čine potpunijom a posetioce navode da pogledaju šta to nudite, ili ka stranicama koje će dati kredibilitet vašoj priči
  • Pored osnovnih informacija na webstranici blog je još jedan način komunikacije sa posetiocima jer ispod svakog teksta možete saznati mišljenje onih koji su posetili sajt


Blog vam otvara mogućnost za direktni kontakt. Iskoristie to, komunicirajte, posetioci to vole. Svaki klik se računa, svaki zaslužuje vašu pažnju!


Kreativnost + praćenje pravila = uspešan blog tekst


…a uspešan blog tekst je put ka boljoj SEO optimizaciji sajta u virtuelnom haosu.

Kreativnost je u svakom od nas, ali ništa vam neće vredeti ako ne pratite smernice za kreiranje valjanog teksta.


O čemu pisati?


Pišete teme koje su u korelaciji sa sajtom na kome se blog nalazi. Ako je sajt o nekretninama najbolje je da sve blog teme budu u vezi sa glavnom idejom sajta. To će pomoći da se pri pretrazi algoritmom brže izdvojite jer ako nudite tekst koji nema veze sa nekretninama ne pokazujete da ste kredibilni za davanje informacija.


Sadržaj bloga


Naslov jasan, ni predug ni prekratak. Treba da mami čitaoca da pročita tajne u tekstu.

Uvod u blog je uvod u tekst – pokažite čitaocu šta će biti objašnjeno, neka i dalje bude zaintrigiran da nastavi čitanje.

Sam sadržaj bloga (razrada) treba da pruži obećane odgovore.

Zaključak – nemojte da zaključite priču nego pozovite čitaoce na akciju. Neka ostave odgovor ( kao što ćete i Vi na ovaj tekst nadamo se), neka podele svoja mišljenja. Tako učimo jedni od drugih.


Ključne reči i fraze


Kao što naziv kaže one pomažu da se tekst bolje pozicionira jer sadrži one izraze koje su prepoznate algoritmom kao bitne za dobar odgovor na temu.


Pazite na…


Gramatiku, pravilnu konstrukciju rečenica. Sastavljen tekst pažljivo kontrolišite, čitalac će primetiti i najmanju grešku. Bez resavske škole – neka priča bude vaše delo bez prepisivanja.


Čini se komplikovanim? Marketinške agencije specijalizovane za SEO su rešenje za vas


Prepustite im se. Oni imaju znanje, iskustvo i stručan kadar koji poznaju sve cake internet optimizacije i pomoćiće da u praksi vidite zašto je blog dobar za sajt. Ovo je siguran put ka većoj posećenosti stranice.

Konkurencija na internet oglašivaču je takva da samo najrelevantiji sajtovi dobijaju priliku da budu među prvim rezultatima pri pretrazi korisnika. Dokazano je da se može u proseku postići i 55% više poseta ako uključite blog u sajt, a ako su informacije originalne može se za 97% povećati linkovanje ka vama kao respektabilnom izvoru… ovo i još preko 50 interesantnih činjenica o doprinosu bloga optimizaciji sajta pročitajte na ovom linku .

Sada ste Vi na redu! Podelite sa nama vaše mišljenje, komunicirajmo! Nestrpljivo čekamo Vaše komentare.