15/Oct/2015 11:44:49 / TeshaDesign / komentara: 2

Nije velika nauka reći da što vam je bolja pozicija na Googlu pozitivno posledično imate veći broj posetilaca. Pored ovog kvantitativnog pokazatelja, bolja vidljivost, ili u prevodu bolja pozicija sajta donosi i indirektne efekte po vas:

  • značajno jača vaš brend, odnosno imidž,
  • podiže reputaciju kod korisnika.

Psihologija posetilaca, vaših potencijalnih klijenata se značajno promenila. Značajno povećanje konkurencije na Internetu dovelo je do eksplozije broja sajtova. Današnji urbani posetilac je pomalo u "Laki" elementu. tj. pomalo je nervozan i najčešće nema previše vremena da pregledava desetine i destine sajtova iz određene oblasti. Samim tim sajtovi koji su bolje pozicionirani postaju njegova meta i pun pogodak za vlasnika.

On razmišlja da ako je sajt visoko kotiran u rezultatima pretrage, ili što bi rekli po naški, ako je sajt dobro vidljiv na Google, iza njega bi logično trebalo da stoji i dobra firma, tj. dobar proizvod. Nebrojeno puta smo se uverili da je ova teza jako tačna prilikom pretraga sajtova.

 

Zašto je dobro oglašavati se na Internetu?


Oglašavanje na Internetu je finansijski najisplativije, a činjenica da se plaćanje prikazivanja vašeg oglasa može podesiti na način da se maksimizira učlnak klikanja na vaš oglas favorizuje ovaj način oglašavanja. Takođe, složeni algoritmi na Google, omogućuju oglašivačima da se njihovi  oglasi prikazuju baš onima koji su zaista zainteresovani za tip usluga ili proizvoda.

 

Zašto baš Google (Gugl)?

 

Radovala ili ne ali, činjenica je da Gugl de facto ima monopol na vaš uspeh ili neuspeh na Internetu.
Ta činjenica, dakle opet činjenica, nameće potrebu da se ovaj servis ili firma shvati prioritetno najozbiljnije i da se svaki vlasnik koji ima namere da više koristi Internet i veb za svoje predstavljanje ili poslovanje, upozna sa načinom funkcionisanja njegovih servisa. Ovo i zbog toga što Google pored nagrađivanja ume i da kazne određene aktivnosti ako nisu po njegovim pravilima igre.

 

Motiv konkurencije

 

Ako ste još uvek neodlučni da li i koliko da koristite servise na vebu, neće vam biti teško da pogledate i istražite šta vaša konkurencija radi po tom pitanju.
Nemojte da se iznenadite ako uočite da su se mnogi od njih dobrano upleli u interentske vode i servise Gugla (kada kažemo Gugl često mislimo i na ostale servise kao što su: Facebook, Twitter, YouTube, Instagram, Pinterest), kao i da su stekli bolje pozicije. Ovo je vreme liberalnog kapitalizna a konkurencija nikada ne spava.

Pametno korišćenje Interneta, veba i Gugla, može da vam donese konkurentnu prednost i da vaš brend favorizuje u odnosu na konkurenciju.

 

Osnovne smernice za sajt

 

  • Investirajte svoje vreme i resurse u krerianje korisnog sadržaja na sajtu i povezanim medijima (socijalne mreže pre svega), sa fokusom na vašu ciljnu grupu.
  • Učinite što dostupnijim i bolje pozicioniranijim vaše sadržaje na veb medijima.
  • Imajte na umu da vaš proizvod ili usluga treba da poseduje konkurentan kvalitet da bi izborio mesto koje ste zacrtali u svojim iljevima.

 

Da li oglašavanje na Internetu isključuje ostale vrste oglašavanja?

 

Nikako! Internet oglašavanje u Srbiji ima značajnu tendenciju porasta, ali još uvek postoje i načini oglašava i marketinga koji nisu iksljučivo vezani za veb i njih treba maksimalno korisiti i kombinovati u cilju ostvarivanja ciljeva.

 

Zašto imati vidljiv sajt na Google?

 

Zato što će Internet servisi, sada dostupni i preko mobilnih uređaja, biti dominantni u vrlo kratkom vremenu. Treba se na vreme pripremati, ulagati, akko jednog ne biste bili statistička greška. 

Ako smatrate da je vaš proizvod ili usluga dovoljno konkurentan, iskoristite potencijal i moć veb servisa i obezbedite sadašnjost i budućnost poslovanja. TeshaDesign je vaš partner koji ima zna kako se to postiže u ovom virtuelnom svetu.