Pozicioniranje sajta

Pozicioniranje sajta

Zašto se radi pozicioniranje sajta na Google (Gugl) i ostalim search mašinama? Većina korisnika Interneta za pronalaženje sajtova i stranica koriste search mašine, pre svega Google. Zadavanjem ključnih reči ili fraza u rezultatima pretraživanje se pojavljuje ogroman broj stranica koje odgovaraju upitu posetioca. Psihlogija i logika posetioca je krajnje logična.

Posetioci uglavnom odlaze na stranice koje se pojavljuju na prvim mestima i prvoj strani u rezultatima pretrage. Zato je optimizacija sajta jedna od ključnih aktivnosti u cilju pozicioniranja sajta na Guglu.

Cilj pozicioniranja sajta je da upravo Vaš sajt bude na prvim mestima u rezultatima pretrage. Kao i u svakom poslu ciljevi vlasnika sajtova su prepoznatljivi. Pronaći pravi put do potencijalnog korisnika vašeg proizvoda odnosno usluge. Naša sugestija je da pošaljete više zahteva za pozicioniranjem vašeg sajta, na više različitih adresa i da, tržišno razmišljajući i odmeravajući, izaberete onu firmu za koju prepoznate da može da uspešno realizuje pozicioniranje sajta na pretraživačima.

Pozicioniranje sajta

Kako pozicionirati sajt?

Ukoliko imate kvalitetan proizvod, uslugu, nešto što smatrate da zavredjuje pažnju ostalih posetioca Interneta mi smo partner za vas.

Niste sigurni da umete i imate mogućnosti da kvalitet vašeg proizvoda ili usluge bude dovoljno vidljiv na pretraživačima, odnosno da bude na prvim stranicama u rezlutatima pretrage? Onda je pravo vreme da svoj proizvod, svoju kreativnost, svoje iskustvo ujedinite sa timom za SEO i učinite da i sajt bude efikasan deo vašeg biznisa. Budite racionalni, teško da možete sami da se izborite u konkurenciji SEO timova i firmi koje se bave pozicioniranjem sajta.

 

Zašto se posebna pažnja ukazuje na pozicije sajta na Google-u?

 

Zato što je to uslov da dobijete veći broj ciljnih klijenata, veći broj poseta a samim tim i povećate prihod i korist od svog sajta. U Srbiji je puno poštapalica, uzrečica, poštapalica, kojima se na pristupačniji način želi nešto naglasiti.

Dobra priprema je pola obavljenog posla. I na Internetu važe slična pravila. Plan izrade sajta je neizbežna i obavezna faza u procesu projekta sajta. Istražite i upoznajte šta i kako konkurencija radi, prepoznajte mesto i način predstavljanja svog proizvoda, usluge i isplanirajte što detaljnije svoj nastup na najvećoj virtuelnoj mreži. Svaki sekund više vremena koje ste utrošili u planiranju je najmanje toliko dobijenog vremena u fazi izrade sajta ali u fazi optimizacije sajta za pretraživače!

Temeljna priprema, tj. plan izrade sajta, je garancija uspešnog projekta! Izrada sajta Realizovali ste plan sajta, obavili sve potrebne konsultacije sa SEO timom. Na redu je izrada sajta. Sajt je prva borbena linija sa posetiocima. Svaki detalj je bitan. Sve se podrazumeva i ništa se ne podrazumeva.

Izrada sajta mora biti realizovana u skladu sa zahtevima posetioca ali i u skladu sa zahtevima mašina za pretraživanje Interneta. Dakle, kompromis i prilagodjavanje web dizajna, sadržaja sajta strogim i razmaženim zahtevima probirljivih posetioca sajta, kao i promenljivim i zahtevnim algoritmima search mašina. Onpage optimizacija sajta se podrazumeva, funkcionalnost, dopadljiv dizajn, dinamičnosti i interaktivnost. Sve u jedan. Realizacija sajta, tj. web dizajn, izrada CMS rešenja je faza koja zahteva profesionalan i ekspertski tim.

 

Izrada sajta

 

Položili ste vozački, kupili auto, kilometraža nula. Odmah bi ste na reli Pariz-Dakar. Nije baš tako jednostavno pozicionirati sajt na dobre pozicije na Google. Pretpostavljate, niste jedini koji bi ste želeli da imate dobru poziciju sajta. Konkurencija je već tu odavno. Konkurencija ima iste motive, iste želje za svojim sajtom ali ima i neke prednosti.

Već su tu, rade kako treba i nije nimalo lako ubediti Google da ste bolji od njih i da treba da imate bolju poziciju na Google.

Da li da odustanete?

Nikako, konkurencija treba da vas motiviše, inspiriše i da iz vas iscedi poslednji atom snage, kreativnosti, upornosti, strpljenja, rada. SEO i optimizacija sajta je za sada najefikasniji način da, uz pravilan izbor tima za saradnju, učinite svoj sajt dovoljno dopadljivim za Google.

Malo je korisnika Interneta koji se nisu sreli sa najvećim pretraživačem Google.

Čemu ova naša priča?

Prvi korak u korišćenju Google znaju svi. Unesete u polje za pretragu ključnu reč, ili frazu, u ovom slučaju stanovi novi sad. Pozicioniranje sajta na ove ključne reči je cilj svakog vlasnika sajta koji se bavi nekretninama u Novom Sadu, ali i šire. Svaki vlasnik želi da se baš njegov sajt nadje na prvim mestima u rezultatima pretraživanja.

Ipak, te pozicije su rezervisane za najbolje i za sajtove na kojima se radi pozicioniranje sajta, tj. optimizacija za pretraživače. Dakle, kao što rezultati pretraživanja pokazuju, ne mogu se stotine sajtova pozicionirati na prva mesta. Samo nekoliko i to oni koji ulažu u SEO i ostale Internet servise. Verovatno imaju neki interes kada to rade.

Imate li i Vi interes ili vam je svejedno na kojoj stranici se nalazi Vaš sajt?

Kako da pratim razvoj svog sajta, odnosno, da li se optimizacija i pozicioniranje sajta rade na pravi način, u skladu sa zahtevima glavnih search mašina?

Kao što i u svom poslu poznajete alate i tehnike za kontrolisanje sopstvenog proizvoda ili usluga, tako i na Internetu postoji niz alata koji su user friendly, odnosno prilagodjeni za obične korisnike.

Naša sugestija je Google analytics, Google alat za praćenje statističkih parametara sajta.

Šta donosi dobra pozicija na pretraživačima, ili da li se isplati ulagati u SEO, odnosno pozicioniranje sajta?

Kao i dobar, odnosno odličan proizvod, tako i dobar sajt i još uz to i dobro pozicioniran sajt donosi puno. Zato je vredan svaki dinar i minut uloženog vremena u pozicioniranje sajta. Sajt koji se ne nalazi na dobrim mestima na glavnim mašinama za pretraživače je kao uspavana lepotica koja još nije pronadjena. Da bi bila probudjena lepotica treba uložiti trud, rad, vreme i sredstva u pozicioniranje sajta. Naša firma ima tim koji ume da vaš sajt dovede do dobrih pozicija na Google. Pozovite nas, kontaktirajte nas i uverite se u naš kvalitet.


Pozicioniranje sajta 2

Zašto pozicionirati sajt?

Zašto se radi pozicioniranje sajta na Google i ostalim search mašinama? Većina korisnika Interneta za pronalaženje sajtova i stranica koriste search mašine, pre svega Google. Zadavanjem ključnih reči ili fraza u rezultatima pretraživanje se pojavljuje ogroman broj stranica koje odgovaraju upitu posetioca. Psihlogija i logika posetioca je krajnje logična. Oni uglavnom odlaze na stranice koje se pojavljuju na prvim mestima u rezultatima pretrage. Cilj pozicioniranja sajta je da upravo Vaš sajt bude na prvim mestima u rezultatima pretrage. Kao i u svakom poslu ciljevi vlasnika sajtova su prepoznatljivi. Pronaći pravi put do potencijalnog korisnika vašeg proizvoda odnosno usluge.

Pozicioniranje sajta 3

Ponude za pozicioniranje sajta

 

TeshaDesign nije jedina firma koja se bavi optimizacijom i pozicioniranjem sajtova. Vlasnici sajtova ili menadžeri koji su zaduženi za njihov razvoj i optimizaciju, treba da imaju više ponuda za taj posao od više nezavisnih ponuđača, tj. firmi koje se bave ovim poslom. Da, dobro ste pročitali. Nismo jedini i smatramo da zdrava konkurencija donosi dobrobit svima. Mi znamo šta i kao raidmo i šta smo i kako postigli i to u najkonkurentnijim oblastima. Vlasnici moraju pažljivo da odmere kome predaju poverenje tj. posao oko izrade, održavanja i pozicioniranja sajta, jer se novac da povratiti, ali izgubljeno vreme nikako.

Naša sugestija je da pošaljete više zahteva, odnosno ponuda,  za pozicioniranjem vašeg sajta, na više različitih adresa i da, tržišno razmišljajući i odmeravajući, izaberete onu firmu za koju prepoznate da može da uspešno realizuje sve ono što je potrebno za pozicioniranje sajta na pretraživačima.   Prethodna tema: ← Cena izrade sajta zablude
Naredna tema: Redizajn sajta →   

Dodajte komentar