SEO optimizacija sajta, SEO i promocija sajtova

SEO OPTIMIZACIJA SAJTA

Ako ste namerno došli na ovu stranicu Vi želite i zaslužujete više ... Pre svega odgovr na pitanje šta je seo optimizacija sajta? Pokušaćemo da odgovorimo na ovo pitanje, ali i da vam približimo svet optimizacije sajtova. Web stranice koje se teško pronalaze na pretraživačima sigurno nisu cilj ogromne većine vlasnika sajtova. Kako ih učiniti bolje pozicioniranijim?

Budite primećeni i na Internetu - optimizacija web sajta daje blistave rezultate. Kako najlakše razumeti seo optimizaciju?

Možda pomoću ove slike koja pokazuje polje i biljke koje nisu zalivane i one koje jesu zalivane. Tako je i sa vačim veb sajtom.

Treba da ga zalivati kroz SEO optimiozaciju i ubraćete više plodova od njega.

Seo Optimizacija


Nešto o SEO optimizaciji

 

Moda se u nekim oblastima menja malo brže i utiče znatno više na poslovanje preduzeća. Naravno, reč je o Internetu, fenomenu koji se odomaćio u poslovnoj logici i malih i velikih, pojedinaca i mega korporacija. I reč je o pojmu seo, koji se nekako odomaćio u našim krajevima.

Ako se vaš proizvod ne nalazi na rafu prodavnice, kupac u tom objektu ga neće niti videti niti kupiti.

Surovo, ali istinito.

Pa i kako drugačije?

Ako su baš vaši proizvodi na najboljim mestima u prodavnici, istaknuti značajno se povećava šansa da će kupci izabrati baš vaš brend. I vaš proizvod.

To je tako.

I zato se po tim našim velikim marketima pojavljuju skoro isključivo brendovi proizvoda od najvećih i najjačih proizvođača.

 

Da li je tako i na Internetu?

Jeste.

Navike posetioca su prilično predvidive. To nisu navike vanzemaljaca nego nape navike. Sve više važi što pre i sa što manje truda.

Krenimo od pretraživača. Ukucate ključnu frazu i dobijete adrese koje bi trebalo da daju najbolje odgovore na vaš upit. I sasvim je logično da izaberete stranice one koje vam pretraživač favorizuje. 

I to je naravno, dokazano, jer psihologija korisnika Interneta je psihologija običnog čoveka, konzumenta, kupca.

A ta psihologija je, pokazuje se, sasvim predvidljiva.

Zašto bi se taj Internet korisnik opredeljivao za one sajtvoe koji su slabije pozicionirani za ono što je tražio u upitu?

Dakle, i na Internetu vladaju neka pravila kao i u svakodnevnom realnom životu. Bolji sajtovi po nekim kriterijumima se nalaze na boljim pozicijama u rezultatima pretrage.

Nisu na tim mestima slučajno.

Kako i zašto se baš ti sajtovi nalaze na dobrim mestima?

Zato što se za te sajtove radi Internet marketing, ili popularnije seo optimizacija

Fina posledica rada na pozicioniranju sajta je pozicija koja donosi posetioce, klikove, korist.

Da li se može do dobre pozicije bez angažovanja agencije za SEO? 

Teško. Nije nemoguće, ali to već podpada pod domen statističke greške ili lutrije.

Savremeni standardi poslovanja na internetu nameću visoke kriterijume kvaliteta internet prezentacije. Visok kvalitet znači da ste uboli dobitnu kombinaciju a to je da je sajt dopadljiv i poseitociam i mašinama za pretragu.

Optimizacija stranica za pretraživače je nužna pretpostavka u svakoj fazi projekta izrade internet prezentacije. Za projektante, dizajnere i programere proces prilagođavanja sadržaja i koncepta izrade sajta je fokusiran na zahteve Internet pretrazivača, pre svega za Google, Bing, BAIDU, Yahoo, MSN, Altavista, ali i za većinu ostalih.

Optimizacija za Google je primaran zadatak u tekućoj konkurenciji pretraživača.

 

SEO optimizacija

 

Želite više posetilaca? Želite više ciljnih posetilaca?

Veći broj posetilaca sa relevantnih internet pretrazivača upravo je i posledica sajta optmizovanog za pretraživače. Efekti optimizacije sajta ali i internet marketinga se vide ili ne vide.

Povećajte posetu vašem sajtu optimizacijom web sajta za pretraživače u svim fazama njegove izrade! TeshaDesign ima iskustva i znanje da prepozna vaše ključne reči, da optimizuje web stranice, odnosno sajt u celini.

Visoki ciljevi nisu nedostižni ako nam dopustite da vam mi realizujemo i promovišemo web sajt. TeshaDesign tim projektuje i realizuje potrebne korake bitne za optimizaciju web sajta.

Takođe, istražujemo, projektujemo i razvijemo originalan i prepoznatljiv web dizajn u skladu sa zahtevima tržišta.

SEO optimizacija je prisutna u svim fazama razvoja projekta, čime se značajno olakšava promocija sajta u skladu sa projektovanim ciljevima. Optimizacija sajta je dalekosežna strategija koja ključno doprinosi rejtingu internet prezentacije. Pretraživači kao što je vodeći Google, Yahoo, Bing su neizbežan i neizostavan izvor posetioca vašem sajtu. Pretraživači jednostavno znaju kako sta napravili sajt jer eto čuda, oni ga baš temeljno vide.

Ljudskom oku ponešto promakne ali postojećim programskim paketima jako teško. Ne sumnjajte da će da prepoznaju koje su ključne reči na vašim stranama a ne samo u meta tagovima, koji je njihov odnos i značaj u tekstu stranice, u naslovima, podnaslovima. Prihvatite da su jako pametni sistemi, a kroz web dizajn i izradu sajta naučićemo da ih bolje razumemo i prilagodimo izradu stranica njihovim zahtevima.

Nema brzih i lakih rešenja! Mi još nismo saznali za čarobnu formulu pomoću koje bi preko noći mogli da ostvarimo ciljeve naših klijenata i njihove sajtove pozicionirali na željena mesta.

Ako neko zna tu formulu rado bi smo ga ugostili i prodiskutovali na tu temu o trošku naše firme. Internet a i pisani mediji na ovu temu se utrkuju da pokažu kako su zamalo otkrili jednu od najčuvanijih tajni Google-a a to je kako on rangira sajtove. Ovih godina se naglas govori o skoro 550 faktora koji se nalaze u složenoj kriterijumskoj funkciji Gugla. Malo su ga preterali i zbunili naše kolege koji se bave SEO, jer nije lako ni pobrojati do tog broja a kamoli primeniti ih na sajtove klijenata. Ipak, nije baš sve tako neizvesno.

Gde je vas sajt na Google?Optimizacija stranica je proces koji zahteva ekspertsko zanje, a nekada je dovoljno i intuitivno strukturisanje sadržaja koji želimo predstaviti. Pojednostavljeno, sadržaj mora biti kvalitetan i aktuelen, tj. redovno ažuriran.

Posebno važno je definisanje ključnih reči, ključnih fraza, kao i mesta na kojima se oni nalaze. Na taj način se stiču osnovni preduslovi koji omogućuju povećanje broja ciljanih posetioca koji intenzivno koriste pretraživače. Drugi deo priče je off page optimizacija, web 2.0 i 3.0 standardi i svašta nešto što za posledicu ima profilisanje i zapošljavanje osoba sa znanjima koja se de fakto ne uče u redovnom školovanju već u ovakvom doškolovavanju na Internetu prateći standarde Google-a.

Kod poslovnih ljudi koji se sve više okreću Internetu, sazreva svest o tome da se bez ulaganja ne može očekivati previše pa ni od web sajta odnosno pojedinih stranica.

Sam proces optimizacije traži puno strpljenja, ponekad i eksperimentisanja kroz promenu fraza i tekstova.Očekivani rezultati dolaze tek posle više meseci mukotrpnog rada. Ipak, potencijalni rezultati vrede svakog sekunda uloženog truda.

Jednostavno, shvatite i prihvatite da su SEO optimizacija i promocija sajtova integralni elementi optimizacije sajta, temelj za profesionalan web dizajn i ulaznica u svet uspešnih.

Optimizacija web sajta je pametno ulaganje koje odlikuje one koji ne žive od daans do sutra.


Seo Optimizacija sajta 2

Na Internetu nema spavanja

SEO optimizacija i promocija sajtova su sve češći pojmovi za uspešan web dizajn. Poštujte ih i primenjujte u vašem poslovanju da bi ste bili aktivni učesnik velike internet utakmice!

Optimizacija sajta konsultacije cene

Zašto baš SEO?

Kao i u većini oblasti ljudskog delovanja nametnuli su se određeni standardi koji predefinišu pravila i u kreiranju web sajta.

Zahtev za izradu sajta i optimizaciju sajta   Prethodna tema: ← Linkovi partnera
Naredna tema: Cena optimizacije sajta →   

Dodajte komentar